*A swinger egy olyan életforma, ahol családias környezetben, kölcsönös szimpátia alapján, kettesben vagy többesben, csatlakozva másokhoz vagy csak a többiek mellett, kötelezettségektől mentes, kulturált intim kapcsolat alakítható ki. 25-45 év közötti az átlag korosztály, de időnként ez is eltolódik lejjebb vagy feljebb. Az összetétel mindig változik. A klubba, bulikba többféle testalkatúak járnak. Nem csak manökenek szórakozóhelye a swinger, de azért bejöhetnek ők is.

Érdemes nyitásra érkezni, mert sokaknak a feloldódáshoz több idő és több jelenlévő partner látványa szükséges, és így a későbbiekben több időtök is marad mindenre. A klubestéken többször érdemes részt venni, mivel minden este más és más. Egy-két alkalom után általános következtetéseket levonni nem célszerű.

Óvszereket, törölközőket, tusfürdőket, törlőpapírt nem kell otthonról hoznotok, mivel mind a klubok, mind a házibulik szervezője ezeket is biztosítja nektek, de mindig érdemes előre tájékozódni, hogy az adott eseményre mivel kell készüljetek. Számos helyen még szexjátékszerek is vannak kihelyezve szabad használatra- ezeket használat előtt fertőtlenítik, használat után pedig add le a házigazdának vagy az erre a célra előre kijelölt ládába dobd- ne helyezd vissza a többi, tiszta közé.

Kezdeményezz beszélgetést, nézelődj a házban, nyugodtan ülj oda bárki mellé. A nézelődésen túl érdemes aktívan bekapcsolódnod, ismerkedned, mert ellenkező esetben lemaradhatsz jó dolgokról.

Mindenki mindenkivel tegeződik és diszkréten kezeli a benti történéseket. Bárkihez oda lehet menni kérdezni, beszélgetni, segítőkészek az emberek. Ilyenkor az igényeiteket is el tudjátok mondani. A beszélgetést úgy is kezdhetitek, hogy ideülhettek-e, mondjátok a neveteket és azt is, hogy első alkalommal vagytok itt. Aztán kérdezhettek pároktól, szólóktól, válaszolni fognak és örülnek, hogy hozzájuk fordultatok.

Fontos közölni, hogy szeretkezés előtt, alatt, után mit szeretnénk vagy nem szeretnénk, nem pedig elvárni, hogy a másik találja ki a gondolatainkat. Ha egy pár félreérti a közeledéseteket és invitálnak az emeletre szeretkezni, nyugodtan, magyarázkodás nélkül köszönjétek meg a segítséget, majd mondjátok el: még gyűjtitek az infókat, egyelőre nem szeretkeztek, csak nézelődtök (de akár mondjatok igent, ha szimpatikusak). Nem kell megmagyarázni, miért mondtatok nemet és nem is szabad mentegetőzni.

A swinger élménye sokféle érzést válthat ki az emberből. Vannak olyanok párok, akiknek a társkapcsolatuk új színt kap ettől és újra visszatalálnak egymáshoz, és persze jobb lesz a szexuális életük is. De vigyázat, felkészületlen, illetve instabil párkapcsolatnál ennek az ellenkezője is előfordulhat.

A párotokkal beszéljétek meg a swingerezés előtt, hogy pontosan ki mit szeretne és mit nem. Csak akkor menjetek bele a többiekkel történő intimebb kapcsolatba, ha mindkettőtöknek ugyanaz az elképzelése. Nem érdemes olyat tennetek, ami csak az egyikőtöknek jó, a másiknak viszont nem. Például ha neked még nem biztos, hogy kellemes érzés lenne, ha a partnered mással is szeretkezne. Amíg nem vagy biztos magadban, addig az lehet a legcélszerűbb megállapodás köztetek, hogy egyelőre csak mások mellett lesztek, de nem feltétlenül csatlakoztok hozzájuk. Mindig csak akkor lépjetek tovább, ha teljes a meggyőződés: az eddigiek beleférnek mindkettőtök egyéni és a közös normáiba.

Számíthattok arra, ha a kettesben heveredtek le valamelyik ágyra, akkor többen csatlakozni szeretnének. Egy szó, egy érthető jelzés elég ahhoz, hogy a közeledő fél értse a szándékaitokat. Szex közben is – kölcsönösség esetén – bármikor beszállhattok még azokhoz is, akikkel előtte nem beszélgettetek.

A swingerben sokszor intenzívebb libidó-fokozódást élnek meg az emberek, mint otthon a párjukkal. Itt egyszerre élnek meg több szexuális élményt: többesben szeretkeznek, nézik őket, mellettük is vannak, sokféle izgató hangokat hallanak, rengeteg kellemes illat kavarog. Ilyenkor bizony előfordulhat, hogy esetleg a páros egyik tagja jobban élvezi az alkalmi partnerével az intimitást, mint a saját “megszokott” párjával otthon. Emiatt előkerülhet a féltékenység gondolata is. Ez azonban csalóka. Jó tudni, hogy a swingerben rengeteg inger éri az embert, és egyáltalán nem biztos, hogy a párunknak jobb mással, hanem csupán a felfokozott és rengeteg jelen lévő inger miatt lehet másabb a partnerünk, mint otthon kettesben.

Egy hölgynek általában sokkal nehezebb egy többes szexuális kapcsolatban megnyilvánulnia, mint egy férfinak. Egy nő, ha meghallja párjától a többes szexbe történő bekapcsolódást, akkor az feszültté teheti őt. Gondolhatja, hogy már nem elég jó, le akarják cserélni, stb. Erre egyetlen jó megoldás van: mindig az őszinte, féltékenységtől mentes kapcsolat kialakítása. Elmondhatod neki, hogy egy fontos témáról szeretnél vele beszélgetni. Rátaláltál valamire, ami izgatja a fantáziádat. Megkérdezed a véleményét, majd elmondhatod neki, mit is találtál ki magatoknak. Kezdetben tényleg nagyon jó szokott lenni, ha a kezdő párok csak egymással szeretkeznek mások mellett. Azt is elmondhatod, hogy bárki nemet mondhat bárkinek és segítesz neki, ha nem szeretné a szomszédjai érintését. Az is lehet, hogy csak nézelődtök, és valamikor elvonultok például egy elszeparáltabb helységbe. Később újra nézelődtök, beszélgettek más párokkal, és ismét elvonulhattok kettesben.

Akárkiknek és akárhányszor nemet mondhattok, ha csak kettesben szeretnétek lenni. Arról is beszélhetsz, hogy ha valami nem felel meg nektek, akkor csak egy jót esztek, isztok, kikapcsolódtok, beszélgettek, nézelődtök és utána elindultok haza. A klubok többségében valamilyen wellness szolgáltatás is szokott lenni, így az időt biztosan kellemesen tudjátok eltölteni. Semmit nem kell csinálni, de érdemes. Ezek a mondatok oldhatják a párodat. Általában a hölgyek lelkesedése kezdetben és sok esetben tényleg nem akkora, mint a férfiaké. Viszont ha egy hölgy élőben meglátja a swingerben lévő intim helyzeteket, és megtapasztalja a párja érintése mellett a szomszédjaiét is, akkor a kedv meredeken felfelé szokott szárnyalni. Legközelebb talán már ő javasolja majd a swingert. Az is lehetséges, hogy más párok mellett szeretkeztek, de csak egymással, a szomszédjaitokat közben meg-megérintitek, megsimogatjátok. Nem kell feltétlenül egy párcserébe belemennetek. A www.swlt.hu – n található összes swinger infót is kigyűjtheted neki és közösen megbeszélhetitek.

Furcsa lehet majd számodra, ha a párodat meglátod egy másik partnerrel, pláne testközelből. Szokatlan lehet, ha másként hallod őt élvezni a szexet a swingerben, mint otthon. Ha ez zavar, a megoldás az, hogy feltételek, átformálás nélkül, önzetlenül, nem kisajátítva szeresd, élvezd a párod cselekedeteit, akármi is  neki, illetve beszéljetek át minden történést. Ami neki , attól te miért „akarnád” érezni az elviselhetetlenség élményét? Persze, hogy nem szeretnéd, ha ezek eluralkodnának rajtad. Ezt senki nem szeretné, de a mással való hatalmi harcaink és a berögzült viselkedésünk mégis azt mondja, mondatja: csinálja azt a párom, ami nekem jó és ne csaljon meg, mindenestől az enyém legyen. Azonban a párom akkor válik igazán az őszinte részemmé, ha szabadjára engedem és segítek neki akármiben is.

Élvezd, amikor ő örömmel adja át magát az élvezeteknek és közben téged is megérint. Élvezd, hogy ő veled van, szeret téged és hozzád tér vissza, egy halom dologban tőled kér segítséget. Mikor elindultok majd haza, megmondhatod neki, mit is szeretnél, mire van igényed. Ha láttál olyasmit, ami téged izgatna, meséld el neki, hogy ti is kipróbálhatnátok ezt és azt. Érdemes örülni az ő sikerének. Örülj a felszabadultságának. Örülj, hogy van egy kedves párod. Választhatod, hogy életetek végéig emlékezteted őt valamire, ami neked nem tetszett, vagy megbeszélitek egymással az igényeiteket. Választhatsz még: a napjaidat féltékenységben, duzzogásban, feszültségben, féltékenységtől eluralkodva, kisajátítva szeretnéd megélni, vagy az ellenkezőjét ezeknek.

A swingerben ha ismerkedsz, és bátran, határozottan, kedvesen odamész valaki(k)hez, két dolog történhet: elutasítanak, vagy elfogadják a közeledésedet. Ha elutasítanak, akkor keresel más lehetőséget. A swinger (sem) nem a sértődések helyszíne.

Nem a szóló férfiak száma határozza meg, hogy lesz-e mód bekapcsolódni, hanem a férfi kisugárzása. Tehát több szóló úr közül általában azok tudnak kedvező intim helyzetet kialakítani, akik figyelmesek, türelmesek, bátran mernek közeledni, és az előjátékot sem felejtik el, illetve nem rövidítik le. A nők inkább a kedves, kulturált közeledésű partnereket választják, és az önző viselkedésűeket elutasítják.

Ha neked nem felel meg egy partner, akkor megkérheted, változtasson. Ha még mindig nem felel meg, akkor mondhatod neki: köszi, de ennyi volt. Aztán csatlakozol a párodhoz vagy máshoz.

A klubok, magán partyk megadják a teret az ismerkedésre, de a személyen múlik a kapcsolatai kialakítása, jókedve, illetve visszahúzódása. A férfiak pozitív kisugárzásuk, hatékony szexuális kommunikációjuk és kezdeményező készségük latba vetése a még visszahúzódó hölgyeket is meglágyíthatja, és kellemes emlékekkel térhettek haza. A női kedvesség, lazaság, aktivitás viszont a férfiakat dobja fel általában.

Mint azt már sokan tudjuk, a swinger különleges szexuális élményekhez juttathatja a résztvevőket. Rendkívül sokat tud adni, rengeteg előnye van és sokat is lehet tanulni swingerelőktől. A szexuális élmények átélése mellett pedig egy nagyon kellemes, nyitott, általában jó humorú, kulturált társaságba csöppenhet az ide betérő. Az előnyei mellett tény, hogy lehetnek hátrányai is ennek a szórakozási formának (pl. féltékenykedés, óvszer elutasításából eredő történések). Odafigyeléssel, harmonikus életvitellel, felelősségtudattal egy halom veszély elkerülhető.*

Ha bármikor kérdésetek merül fel, keressétek mentorainkat, akik aktív, tapasztalt swingerek! De a klubtulajokhoz és privát buli szervezőkhöz is forduljatok bizalommal! Mindenben segítségetekre lesznek! 

*FORRÁS: Tik Tak Swinger Klub